2023-07-05
餐廳位置石塘咀德輔道西345號維港峰地下1A號舖,位置方便,好彩餐廳距離香港地鐵站嘅距離都唔係太遠,我哋今日係大概1900去,餐廳都幾多人,好彩我哋有預訂位,同職員確認左之後就入左去!🤍沙巴龍躉烤魚,一黎到就見到條魚份量好大條,有少少嚇親!魚皮燒左之後先再煮令到魚皮索晒啲辣汁好好食!條魚亦都好厚肉,加埋檸檬同青檸好refreshing, 中和返本身佢既口味! 調味嚟講,亦都唔會太鹹,做得好好!🤍卜卜硯!佢嘅大大粒沙白都非常之新鮮,亦都洗得好乾淨,每一隻都冇沙,蜆肉加埋佢本身既調味,非常夾,每一粒都非常飽滿,亦都好鮮甜!忍唔住食完一粒又一粒!正!🤍口水雞!口水雞食起黎好惹味!仲有好多唔同既配菜,例如紅蘿蔔絲,青瓜,洋蔥,花生,增加左成個口水雞既口感!$38蚊以前菜既價格亦都非常非常抵食!最後仲叫左至尊手作水果茶,我本身都中意水果茶,佢個茶底都幾香而且略帶甜味同埋清爽!總括嚟講,餐廳CP值高,而且非常美味,大推!