2024-03-20
住咗堅尼地城一年,都經常要買外賣食,試過平貴唔同餐廳,都有好多好食嘅舖頭,但係都未遇過話一間令你好驚艷嘅餐廳。成日都經過呢間舖頭,不過可能佢個外表唔吸引一路以嚟都冇試過,好彩老公勇於嘗試試新嘢,買咗兩個外賣個雞肉炒麵,真係驚為天人,有鑊氣又足料又雞肉雞蛋各樣蔬菜洋蔥,小小辣真係超好食!明明係一間尼泊爾餐廳,但係個炒麵勁好食,好驚佢做唔住會執笠,所以特登寫個食評希望多啲人知道,因為呢個炒麵,我相信呢間嘢會成為我哋嘅食堂。另外都試咗佢有一個咖喱,全素嘅有啲豆腐同豆同埋一啲煮溶咗嘅蔬菜,佢嘅調味都好好食,唔會好似其他咖喱咁香料味勁重少少味甜少少辣,佢可以選擇跟薄餅或者跟飯,我今次揀咗薄餅,個薄餅勁香麥味,薄得黎又軟熟即食熱辣辣配埋個咖喱好夾,我平時都鍾意嗰啲拉絲多芝士嘅薄餅,但係呢個薄餅簡簡單單配啲汁食已經好好食,當然佢冇炒麵咁出色啦,但係我覺得你揀多樣餸都係一個幾好嘅選擇。但係炒麵係必食!!!
但係炒麵係必食!!!