2022-06-04 180 瀏覽
端午節打算同老公去堅尼地城泳池游龍舟水,咁啱住西環嘅同事推薦呢間餐廳,所以早一日經Open Rice訂座了。我哋比預定時間早了半小時到,好在餐廳只坐了一半人,即刻可以安排入座。餐廳樓底高,內裏嘅裝修好有品味,金色吊燈配上掛畫,感覺坐得很舒適無壓迫感。Menu上所有食物飲品都好吸引😍最後老公叫了Breakfast Fantasy,我就叫了Tiger Prawn Linguine,大家各自order了一杯咖啡。第一次食呢類all day breakfast 配搭咁豐富😍所以叫Breakfast Fantasy??? 有芒果醬配黑松露炒蛋、煙三文魚、芝士腸、風乾火腿、煙肉、燒菠蘿、士多啤梨、藍莓、多士!老公都讚好食,食材又新鮮。相比起我點嘅虎蝦意粉,就難免有點失色了😂(冇辦法啦,唔夠人哋colorful)不過虎蝦有口感,新鮮,唯獨意粉非手製意粉,感覺價錢收得有點貴了。烘過的車厘茄入口爆Juice,很甜。食西餐一定要配返一杯咖啡☕️咖啡杯好特別,拉花又靚,打卡影相一流。咖啡不酸,烘焙度適中,啱我口味☺️。食西餐就當然要配埋甜品先算完美落幕!見到好多人推介呢度嘅Tiramisu ,所以都叫咗一個試吓

Breakfast  Fantasy

Tiger  Prawn  Linguine

Flat  White  &  Latte

食西餐就當然要配埋甜品先算完美落幕!見到好多人推介呢度嘅Tiramisu ,所以都叫咗一個試吓。個人覺得佢嘅酒味不太香,手指餅過多,軟芝士混合物太少,真係比唔到四星😅不過佢賣相好出色,影相覺得好吸引。
Tiramisu

埋單用AE卡仲有$20優惠,兩個人食咗HK$515。
2022-06-03
午餐