2K
2024-08-04 731 瀏覽
🦞西環龍蝦專門店🦞-對於鍾意食龍蝦嘅我 當然唔會放過任何一個有得食抵食龍蝦嘅機會😌 今次㨂咗呢間位於西環嘅龍蝦專門餐酒館 除咗主打專食唔同用龍蝦整成嘅料理之外 平日一至五仲有唔同promo 小資族最愛呀☺️-🦞Lobster Roll龍蝦包應該算係比較出名嘅一道龍蝦料理 由龍蝦肉加上沙律醬夾落有用牛油烘過嘅熱狗麵包入面 食落啖啖肉 又唔洗去殼 懶人至愛呀😙 龍蝦肉都算多 而且沙律醬唔會太膩 唔錯😝 另外配菜仲有大量薯條添🍟-🦞Lobster Mac & Cheese另外我地都叫咗佢地嘅推介Mac & Cheese 佢嘅通心粉入面已經吸飽晒醬汁 係好濃郁嘅芝士味🙊 加上面層大量嘅mozzarella 烤焗過後拉絲冇難道🤪-🦞Surf n Turf 最後我地因為撞啱steak night有promo 叫咗呢個weekday special surf n turf🐮 包咗半邊芝士燒龍蝦同一塊牛扒☺️ 牛扒肉味都算濃 而且煎得都幾嫩滑😗 龍蝦肉質都幾飽滿 同芝士好夾😝-📍Lobster Shack (西環)西環西營盤第二街6-8號地舖
🦞西環龍蝦專門店🦞

🦞Lobster Roll

🦞Lobster Mac & Cheese

🦞Surf n Turf

📍Lobster Shack (西環)
西環西營盤第二街6-8號地舖