2023-07-24
紅酒燴牛尾配椰菜花飯($168) + 茴香橙沙律配香茅檸檬雞胸($128) + 巴斯克芝士蛋糕($48) + Earl Grey Tea($0) + Tiramasu Coffee ($48/另減$20) (Set Lunch/包餐飲/轉指定飲品另減$20/另加一) 又一間Mamaday姊妹店,即係又可以瘋狂打卡😇香港大學站B2出口唔駛1分鐘就到,餐廳有兩層,樓底高,地方寬敞,以中古大宅做主題,樓梯位放滿掛畫,四圍好多擺設,枱凳、燈飾、餐具都好靚📸菜式走多國fusion路線,坐低侍應問要still water定sparkling water($68)😮我是窮人梗係要東江水😇叫set lunch,餐湯磨菇湯香濃;紅酒燴牛尾配椰菜花飯,牛尾燉得夠淋,紅酒醇香,好食,不過portion好細,女仕都未必飽,男仕建議揀其他;茴香橙沙律配香茅檸檬雞胸,沙律菜新鮮🥗雞胸用檸檬同香茅等香料醃漬過,味道清爽🍋巴斯克芝士蛋糕芝士味好濃好香;Tiramasu Coffee感想係飲咗一件Tiramasu蛋糕;總結追求影相嘅人不妨考慮到此一影😗