2023-04-23 196 瀏覽
食鷄都可以好滿足、好滋味如果唔係朋友介紹,我都無expect過鷄肉串燒原來可以咁特別,咁好食~ 餐廳近海旁,感覺好chill。最搞笑係毛孩都有串燒menu!當日點了個omakase set, 有齊多款鷄肉串燒,仲有D唔係成日見到嘅鷄串燒部位,的確夠特別!Order然後見到師傅燒串燒、灑鹽,好有姿勢又有實際。 先食個前菜:酸汁啫喱雞胸串燒,估唔到鷄胸都軟嫩,配埋爽口沙律菜,好開胃。之後就到串燒,有以下由“廚師發辦”款式:✨大蔥雞肉串✨鷄胸肉✨雞心✨雞脾✨雞腎✨雞翼✨雞皮個人最鍾意食雞脾、雞皮,因爲真係燒到超級香脆,鷄皮去曬油脂,師傅仲好有心思地加左惹味調味料,好香口且啖啖滋味。雞脾燒到剛剛好,軟嫩juicy,鷄肉味濃。不得不佩服師傅嘅功力,就連最普通嘅雞翼,都可以整到不平凡。外層鷄皮燒到夠香脆,薄薄一片鷄皮,配上分量剛剛好的海鹽,帶出味道層次,超香口。 另外仲有免治鴨肉串、鷄肉棒,配上蘭王蛋超吸引。鷄肉棒入面都幾多軟骨,口感豐富。迷你雞白湯布烏冬亦都好有特色,布烏冬薄薄地好滑身,鷄湯夠濃。如果你希望食一餐chill d, 難忘D嘅,呢到的確係唔錯選擇。
食鷄都可以好滿足、好滋味

之後就到串燒,有以下由“廚師發辦”款式:
✨大蔥雞肉串
✨鷄胸肉