朋友帶我嚟呢一間著重食物質素,用💗心製作嘅餐廳,慶祝我嘅生日~😜🎉因為呢間餐廳,除左有新鮮高質素自家製手工意粉外,仲有流心布袋芝士🧀至醃菜都係自家製作,好感受到廚師的真心及熱誠。坐位雖然唔多,但環境很舒適,採用開放式廚房,烹調過程透明度高流心布袋芝士🧀2.0面層鋪滿香蒜🦐小蝦乾花椒油一上枱就香氣四溢🥰外層輕輕煙韌,軟滑內裏creamy,中間羅勒青醬流心輕盈,沒有水汪汪🧀芝士香氣淡雅,配火箭菜口味清新🤩好驚喜🐙章魚🌽玉米餅玉米餅包住西班牙🐙 香腸南瓜, 店員好細心講解味道菜式,抵讚~👍🏻Mole Short Ribs 有青椒仔 ,牛肉非常嫩滑鬆化, 肉味濃郁配🍫黑朱古力醬汁層次提升😝意大利 fusion 酸菜魚🥰誠意之作~係街市買新鮮馬友去骨起肉, 面層係即炸腐竹,中層馬友魚肉質juicy外皮金黃香脆,入口甘香, 底層係花椒油配自家醃製捲心菜點可以唔試呢度嘅~手工意粉🍝口感彈性帶點煙韌,散發蛋香, 新鮮即炸蒜片🧄鋪面,虎蝦🦐蝦球夠晒彈牙又會帶點~微辣🌶加上乾辣椒碎和香草,超級惹味每道菜都是即叫即煮,熱辣辣上枱,味道有質素, 朋友真係冇介紹錯好有驚喜😍🥰白桃碳酸伯爵氣泡茶😍朋友試左雲呢拿雪

流心布袋芝士🧀2.0
面層鋪滿香蒜🦐小蝦乾花椒油一上枱就香氣四溢🥰

🐙章魚🌽玉米餅

Mole Short Ribs

意大利 fusion 酸菜魚🥰

白桃碳酸伯爵氣泡茶😍
朋友試左雲呢拿雪糕焙茶氣泡茶都話唔錯喔~

2023-03-21
慶祝紀念