2020-11-19
難得約hku友人落水街搵食🤤 試左呢間藍白色小店既lunch set!餐湯係蕃茄牛肉雜菜湯 酸酸地幾清甜開胃 啖啖雜菜同牛肉粒 仲用上蔬菜粒同魚子做伴碟 非常精緻😳🤤餐飲有花茶同咖啡等選擇溫泉蛋明太子海膽意大利飯 $198Risotto一片海膽既金黃色勁吸引😍 一件件海膽就食唔到 因為已經撈勻成碟意大利飯🤤啖啖海膽鮮味 完全唔腥 撈埋溫泉蛋更加creamy😍😍 risotto煮到有咬口 口感非常滿意!! 夾埋爽口既紅菜頭粒 一d都唔膩😋燒羊架配意式燒薯菜 $268三大件厚切羊架 燒到半生熟 非常軟嫩同juicy 完全冇渣 一d都唔羶 配埋黃芥末醬幾好食😍 我同朋友都唔介意可以再羶d同埋燒香d~ 隔離既薯菜絕對唔係平時果d頹菜 每件口感都控制得好 再淋上燒汁一齊食😌法式香草薯蓉焗脆皮田螺 $128擺盤幾有心思 田螺用脆殼盛載 田螺質感軟熟滑嘟嘟 釀係面頭既香草醬令成個味道豐富左昇華左😛 底下仲有幼滑既薯蓉 成件事好豐富好夾!!btw門外坐左位一身牛仔打扮既外藉男人 同藍白色門面好夾好有異國風情 店員話佢成日黎打躉飲野🤣
餐湯
餐飲有花茶同咖啡等選擇