📍西營盤sourdough專門店‼️• 惹味turkish egg❣️==============================Bookmark咗呢間sourdough專門店一段時間,前排終於同咗@eatwithbaobao一齊嚟探店!!🤩cafe以墨綠色為主調,坐位唔多,建議早少少嚟😆------------------------------⭐️Turkish Egg on Sourdough $118 (7.6/10)呢到嘅招牌sourdough!!我同@eatwithbaobao都係衝住佢嚟😋Sourdough做到外脆內軟,頗有酸勁😆沾上旁邊嘅乳酪醬、蛋汁一齊食濕潤可口😋除此之外,醬汁仲加入咗辣油,滲出微微辣勁,頗惹味!😆------------------------------⭐️Peanut Butter Banana Toast $55 (7.5/10)包體比一款韌身少許,更有嚼勁~包體搽上花生醬,面頭再鋪上焦糖香蕉,食落好有甜香,兩者好match!!!🙈不過如果花生醬嘅份量再多啲會更滿足呢🤩🤩🤩------------------------------⭐️Black Ses

⭐️Black Sesame Latte $40 (7.2/10)
飲落順滑,奶味頗濃,後有淡淡嘅黑芝麻香~個人較中意苦啲嘅黑芝麻latte,所以覺得呢杯略為甜咗啲🙈
整體嚟講sourdough幾有水準,未食過嘅可以一試!!!😋雖然味道未至於令人有waoh一聲嘅感覺,但食完幾comforting~~🙈呢到氣氛亦好好,老闆娘超nice,仲會主動問我哋意見!😆
賣相:7.6/10
味道:7.5/10
性價比:7/10
回頭度:6.8/10
店舖資料
名稱:Miss Dough & Brew
地址:西環第二街88號怡豐閣地下7號舖
前往方法:西營盤站B2出口