2020-10-24 287 瀏覽
話說我地兩個好鍾意親親大自然⛰一個禮拜總會抽一兩日嘅時間去行山,而早幾日我地就挑戰左位於西貢萬宜水庫嘅浪茄,就咁係西灣亭行到東霸再落西貢🌴行到肚仔餓,我地就去左西貢好出名嘅Little Cove Espresso嘆番個Tea🥰依間Cáfe我地已經唔係第一次黎㗎啦,而兩次都係叫番同樣嘅野🤣就係依個Middle Eastern Lamb啦!面頭有啲風乾左嘅羽衣甘藍、烤花椰菜同啲乳酪。而下低就有啲薑黃、鷹嘴豆同蔓越莓墊底😋整體黎講羊肉嘅味好突出而且佢嘅口感好煙韌。原本以為會好膩,但係佢用左檸檬汁同乳酪去中和,成個感覺啱啱好!而最滿意嘅就係佢唔係大大舊羊咁上碟,而係拆成一絲絲咁,更加容易入口🤤另外我地都叫左杯Mango Smoothie同Lemonade Soda🥤個Lemonade Soda就真係好滿意,可能因為行完山特別口渴啦,佢嘅味覺衝擊令成個人好爽,又唔會太酸,好容易入口👍🏻相反個Smoothie就真係普通左啲啦!平日下午黎真係唔算多人,如果大家有得揀嘅,記得揀坐出面呀🍃吹住秋風去嘆番個餐,真係好舒服🥰下次黎再同大家介紹其他美食啦❕Btw🤣唔知大家有無興趣睇我地介紹行山路線呢?有嘅話歡

平日下午黎真係唔算多人,如果大家有得揀嘅,記得揀坐出面呀🍃吹住秋風去嘆番個餐,真係好舒服🥰下次黎再同大家介紹其他美食啦❕Btw🤣唔知大家有無興趣睇我地介紹行山路線呢?有嘅話歡迎Comment話比我地知呀❤️❕

📍西貢海旁廣場兆日樓地下1-2號舖
Middle  Eastern  Lamb