2023-08-07
西貢木系清新Cafe 放暑假同囡囡去西貢玩,玩到攰就想搵間cafe 坐下食下野。見到有間木系cafe 好舒適咁啊!即刻同佢去試下先。呢間cafe #DeerCoffee 門口位嘅設計好似去左露營野餐嘅感覺,好休閒啊!室內以木系設計特別療癒舒適!呢度仲可以帶寵物黎架!我地就揀左坐門外位置,店員好caring, 會提供蚊怕水同埋開住大風扇,坐喺門外就唔怕熱同俾蚊蟲咬喇!而呢度以輕食為主,亦有All day breakfast。我地就食左牛油果蟹肉Bagel 呢個真係推,好足料嘅蟹肉,蟹肉仲要好鮮甜,內裏亦有好多牛油果,正呀!黑松露薯條炸得好金黃,條條都好脆啊!黑松露味濃郁!牛角包窩夫雪糕囡囡最鍾意,牛角包窩夫好酥脆鬆軟,牛油味出眾,配搭雪糕的香甜在口中反而交織出一種鹹鹹甜甜有趣感覺。熱情果梳打飲落口好清新好涼快,感覺好消暑啊!@deercoffee.hkDeer Coffee (西貢)📍西貢市場街25號地舖#DeerCoffee #foodie #打卡餐廳 #悠閒餐廳 #治癒系cafe #寵物友善餐廳 #petfriendly # #西貢餐廳 #西貢美食 #hkfoodie #hkkOL
放暑假同囡囡去西貢玩,玩到攰就想搵間cafe 坐下食下野。
見到有間木系cafe 好舒適咁啊!即刻同佢去試下先。
而呢度以輕食為主,亦有All day breakfast。
我地就食左
牛油果蟹肉Bagel
黑松露薯條
炸得好金黃,條條都好脆啊!黑松露味濃郁!
牛角包窩夫雪糕
熱情果梳打
飲落口好清新好涼快,感覺好消暑啊!
@deercoffee.hk
Deer Coffee (西貢)
📍西貢市場街25號地舖
#DeerCoffee #foodie #打卡餐廳 #悠閒餐廳 #治癒系cafe #寵物友善餐廳 #petfriendly # #西貢餐廳 #西貢美食 #hkfoodie #hkkOL #hkresturant #香港餐廳推介 #foodie #hkblogger