2023-05-06
原來西貢有間咁有度假風嘅餐廳。餐廳露天近海位置真係好似去緊旅行咁,個景非常之靚,非常之relax😌 除咗室外座位,亦都有室內座位,室內座位充滿泰國風情。室內唔少大枱,如果一大班親朋戚友聚會真係好正!由於室外已經冇位,所以我哋坐咗室內嘅二人卡位非常舒服。餐牌好厚,有多款泰菜選擇🇹🇭🍴▶️香茅辣拌蝦沙律$188呢個沙律有成12隻蝦,非常足料。蝦大隻好爽口。沙律充滿香茅辣辣地。▶️小食拼盤$158小食拼盤有炸蝦餅、雞棗、春卷、魚餅。炸蝦餅炸得金黃,口感彈牙,非常好食😋蝦棗亦都唔錯。春卷卜卜脆。魚餅香料味濃郁。▶️椰香黃咖哩雞$158黃咖喱唔會太辣,啱晒我唔太食得辣。咖喱味幾香入邊超級多雞,有洋蔥🧅薯仔🥔等。▶️蒜蓉包$38蒜蓉包焗得香脆,蒜蓉味都幾香😋▶️串燒沙嗲豬$46/2串沙嗲串大大串,豬肉烤得好香,一啲都唔會老,有驚喜!點埋沙嗲醬正呀!▶️芒果糯米飯$68芒果好甜糯米粉,煙煙韌韌加埋椰汁好味啲。▶️蜜桃烏龍茶$68/壺叫咗壺茶。入邊有兩個茶包,一大壺,仲可以再加熱水。兩個人飲幾好👍茶味清香帶蜜桃香味。呢度餐廳嘅環境真係一流,而且餐廳出邊就有位泊車。$30 一小時,喺餐廳食嘢每小時減$10,即係$20
原來西貢有間咁有度假風嘅餐廳。餐廳露天近海位置真係好似去緊旅行咁,個景非常之靚,非常之relax😌 除咗室外座位,亦都有室內座位,室內座位充滿泰國風情。室內唔少大枱,如果一大班親朋戚友聚會真係好正! 由於室外已經冇位,所以我哋坐咗室內嘅二人卡位非常舒服。餐牌好厚,有多款泰菜選擇🇹🇭🍴
▶️香茅辣拌蝦沙律$188
▶️小食拼盤$158
▶️椰香黃咖哩雞$158
▶️蒜蓉包$38
蒜蓉包焗得香脆,蒜蓉味都幾香😋
▶️串燒沙嗲豬$46/2串
▶️芒果糯米飯$68
芒果好甜糯米粉,煙煙韌韌加埋椰汁好味啲。
▶️蜜桃烏龍茶$68/壺
呢度餐廳嘅環境真係一流,而且餐廳出邊就有位泊車。$30 一小時,喺餐廳食嘢每小時減$10,即係$20一小時。