襯住放假又入左去西貢飲飲食食hea左一日☺️今次又撞岩少少雨🌧️不過好彩唔算好大,個天都有啲太陽🌞放假要對自己好啲,食間質素高啲嘅🤭上次食左餐廳姊妹店,覺得性價比好高,今次食埋呢間,睇吓有咩唔同先☺️入到去呢間感覺chill 啲,有好多咕𠱸座位,另外嗰間就classic啲!打開餐牌見到佢地lunch menu好吸引🤩只係 $188就有龍蝦同意粉食,仲包飲品😍而且坐室外仲可以睇到180度無敵大海景🏞️🏞️Canadian Tomahawk Pork Chop揀左加拿大厚豬鞍扒配薯菜,份量好大碟,豬鞍扒香煎到岩岩好,肉質鮮嫩扎實唔會靭,點埋特調醬汁,食落少少焦香好惹味🤤LOBSTER LINGUINE WITH GENOVESE BASIL呢個係招牌推介,$188有龍蝦同意粉絕對唔會錯過😙龍蝦雖然只係半邊,但係都算大隻,而且意粉上仲有好多龍蝦肉同蝦膏,撈埋索曬汁嘅意粉食,每一啖都係享受😎Taste of Love 呢杯taste of love用左士多啤梨🍓蜜糖、青檸同益力多調製,飲落味道層次豐厚,又醒神🥰Coconut Mango milkshake椰子芒果mix and match係老朋友,夏天

而且坐室外仲可以睇到180度無敵大海景🏞️🏞️

Canadian Tomahawk Pork Chop

Taste of Love

Coconut Mango milkshake
椰子芒果mix and match係老朋友,夏天恩物👍芒椰味好出,奶昔口感creamy順滑🤩

📍Turtle Cafe (西貢)
西貢惠民道1號海濱公園

#tutlecafe #relax #西貢 #180度無敵大海景 #假日好去處 #西貢美食 #西貢cafe #saikung #foodie #cafe推介 #龍蝦 #美食推介 #yummy #親子好去處 #性價比高
2024-08-21
午餐
  • LOBSTER LINGUINE WITH GENOVESE BASIL
  • Canadian Tomahawk Pork Chop