2024-08-01 241 瀏覽
位於西貢樓高兩層的Cafe ,空間感好大,環境舒服,有不同的枱&座位,我哋坐上層,以書櫃作佈置,亦擺放了很多書藉,感覺寫意休閒。下單付款後返回座位等待,店員之後就會送餐來,特別想讚下呢度的Staff非常年輕有活力又有禮貌。平日有Lunch Set Menu 主菜包餐湯,加飲品有折扣優惠。我哋叫一份套餐另外再散叫。餐湯是蘑菇湯,綿滑質感菇味香濃。🔶羽衣甘藍沙律有羽衣甘藍、藜麥車厘茄,材料新鮮有口感,配黑醋汁很開胃。🔶海鮮意大利飯一上枱已經聞到好香,材料有大蝦、墨魚仔、青口,海鮮煮出來的鮮味令意大利飯吸盡材料精華,米飯分明質地煮得剛好,每啖都食到好濃郁鮮味。🔶賓尼迪蛋酸種包(兩款口味)揀咗✨巴馬火腿 & 煙三文魚牛油果醬✨,煙三文魚配牛油果醬呢個組合係我超愛的,巴馬火腿肉質柔軟鹹香味道細緻,加上温泉蛋同荷蘭汁,切開蛋汁流出連埋Sourdough 一齊食真係超夾。🔶十勝紅豆抹茶蕨餅牛角包窩夫窩夫即叫即做,牛角包窩夫焗得好香脆,上面鋪滿十勝紅豆,抹茶蕨餅煙靭充滿嚼勁,配搭抹茶醬,多層次豐富口感,很推薦這個甜品!🔹Latte🔹Cappuccino咖啡拉花好靚,打卡一流,咖啡味亦好啱我口味。咖啡還

餐湯是蘑菇湯,綿滑質感菇味香濃。

🔶羽衣甘藍沙律
有羽衣甘藍、藜麥車厘茄,材料新鮮有口感,配黑醋汁很開胃。

🔶海鮮意大利飯
海鮮意大利飯

🔶賓尼迪蛋酸種包(兩款口味)

🔶十勝紅豆抹茶蕨餅牛角包窩夫
十勝紅豆抹茶蕨餅牛角包窩夫

🔹Latte
🔹Cappuccino
咖啡拉花好靚,打卡一流,咖啡味亦好啱我口味。咖啡還附上一張卡仔,寫上很正能量的語句。
海鮮意大利飯
十勝紅豆抹茶蕨餅牛角包窩夫