2020-05-28
1940 瀏覽
臨時臨急打算去海邊,係白沙灣醫肚先!但因為太臨時,無得上上面海景個層,係地下對住個公園仔😹😹😹 同埋店員淨係識講英文🙈 要有心理準備!一個set 有drink, starter, main~ 橙汁有加冰幾好飲💓 前菜同朋友share, 加左78蚊4隻生蠔🦪,佢用鹽鋪係底,超級超級超級咸!千奇唔好叫!蠔大細都好參差,時大時細,肉質ok,唔會腥,但太咸了!入唔到口的咸!另一個前菜沙律🥗很大盤,很fresh 很爽脆的菜!兩個人食都好夠食!醬汁都好開胃!我main叫左牛排🥩,唔係原塊上,有少少意外係切片上,份量以158蚊來講偏少,叫medium但熟到似well done, 老左少少有回乾同韌,但牛香味好重,都可以接受。配的薯蓉十分好食,有滿滿牛油香味,很軟滑,很驚喜!朋友的chicken with beacon 分量比較多,很大食的朋友可以選擇呢款,有很香香草味,煙肉包住雞,口感層次豐富,煙肉很脆油香滿滿,雞同牛樣都係乾左少少,似食雞胸的感覺🙈配菜紅蘿白同菜都好甜,都有好好味的薯蓉,side dish比主菜更出色!每個人220蚊到,呢個價位食物來講唔算超好食,但係西貢同有海景睇下都算可接受!