2015-06-21
今晚,同HONEY夜遊西貢。駕著車,第一道經過的餐廳,就是這小路中的PEPPERONIS。依稀記得,當年中環扶手梯隔離有分店,無奈結業。當年跟另一半渡過多少時光。言歸正傳:第一道菜,凱撤沙律。一定的價錢,換來一定的份量,大口大口的芝士及沙律菜,滋味。但又略嫌乾左少少 同貴左少少(或者係我要求高左啲,又或者係天氭太悶熱)第二道菜,白酒蜆肉意粉。酒香還在,入口清新,跟蜆肉是配搭得宜,還有那誘人蒜香。我給予高評價。明顯是有功架的廚師出品。主菜:Monster ribs. 驚人的份量,入味,香濃,份量一定無投訴。強配薯條,乜都夠晒。飲品,我推薦Lemonade,因為其他都好似好FULL,又或者Alcholic. 兩個人,飽晒。缺點:始終有點貴,始終都係大杯酒大塊肉,食材唔算矜貴,梗想佢平少少。甜品㨂唔落手,感覺太HEAVY,食唔落,太飽。環境開始有點舊。服務水準不過不失。
言歸正傳:
兩個人,飽晒。
缺點:
甜品㨂唔落手,感覺太HEAVY,食唔落,太飽。
環境開始有點舊。
服務水準不過不失。