2018-03-03
喺西貢海旁行行吓,經過海鮮酒樓,再直行咁岩見到一條街有好多餐廳,cafe。揀咗一間門面同入面既環境都係用木板,木枱做,個style都係好舒服嘅,就揀係呢間啦。食物叫咗一個牛油果點解沙律煎雞沙律,佢用啲好特別嘅香料腌咗個雞先煎,好香好好食。仲有好多牛油果啊菜啊青瓜蕃茄等等睇得出食材好用心。仲有雞上面竟然有開心果,杏仁碎,真心好出色(亦都唔係便宜的說)另外去cafe,當然唔少得食甜品飲咖啡。叫咗個cheese cake配 cappuccino,不過不失個芝士蛋糕芝士味濃郁又唔會太硬太甜。服務係自助叫餐形式,雖然個咖啡等左一陣先來,但整體感覺唔錯,侍應都好有禮貌同有笑容。環保♻️好想特別係highlight,見到佢餐廳冇用膠嘅即棄餐具,飲管唔係膠而係用紙,好surprise。但係如果可以做多一步,外賣咖啡唔俾膠蓋最好了。
食物
環保♻️