2010-05-23 26 瀏覽
有openrice真好, 以前記得西項有平又好味既麵食, 但係唔記得咩名, 找左'open map'一輪終於抄到!早上11點幾12點, 吃過早午餐才去轉車行山, bf 一心諗住倍我吃, 點知食玩之後佢仲意松記多過我我: 豬手牛筋腩麵 ($26): 豬手主要有兩隻+碎d既豬手肉, 第一隻果然好似大家咁講, 皮下有d好似木屑既豬毛! 第二隻就冇. 好入味不過係入左d味精既味, 不過好'林'就真既. 牛筋腩: 牛筋ok, 不過都係同一種味精味, 浪費左咁'林' 既口感. 腩就好un啦, 銅鑼灣潮x先叫好食bf: 四寶麵 ($40): 有豬手, 牛筋腩, 豬腸, 金錢肚. 豬腸同金錢肚係正常出品, 我又唔覺好特別. 但係食$40蚊車仔麵, 得4-5粒豬腸要$7. 好貴啫如果唔當佢係車仔麵, 當自己係一般麵檔食碗麵, 咁都仲叫合理.

• 豬手