2020-11-30 540 瀏覽
去好友家飯聚,我哋在商場下午茶後,決定買飯後甜品,呢間咖啡店西餅款式多又幾出色!商場內開放式設計,好開揚,主色黑色,小圓枱加上花地磚,幾有風格,玻璃櫃內有很多款,大家揀了4件喜歡的!店員包好入盒比我哋,黑色紙盒貫徹店舖風格,朋友好像是會員有9折Carla芒果香草奶油蛋糕($44)Mango, Vanilla Bavarois, Vanilla Sponge,自己喜歡果味蛋糕(酸味的)不過我對芒果夾香草味嘅配搭一般的Valerie栗子海錦蛋糕($44)Vanilla Chantilly Cream, Chestnut Mousse, Meringue,栗子球很豪華嘅感覺,不過栗子茸有點乾,蛋糕鬆軟,不太甜,整體好味Melanie松露朱古力紅莓蛋糕($44)Chocolate Truffle, Raspberry Purée, Chocolate Sponge,長條黑朱古力色,賣相貴格,黑朱古力濃味配酸甜莓味,又不會衝突,不太甜好味!Marthe伯爵茶朱古力蛋糕($44) Chocolate Mousse, Earl Grey Tea Sponge, Chocolate Biscuit,我
去好友家飯聚,我哋在商場下午茶後,決定買飯後甜品

Marthe伯爵茶朱古力蛋糕($44) Chocolate Mousse, Earl Grey Tea Sponge, Chocolate Biscuit,我是茶味甜點控,只要見是茶味甜點都忍唔住要試,圓形黑朱古力皮很貴氣,不過朱古力味太濃,搶了很難突出嘅茶味,平衡唔到,只可以當朱古力味蛋糕食

西餅精美又好吃,店員有禮斯文

飯後甜品好幸福
2020-06-02
$40 (宵夜)