2020-03-13
疫情關係,個個都戴住口罩,一去到都係舉起手指表示幾位,經理都舉番起4隻手指,以為係佢知幾位啦,點知就大大聲話我聽唔到呀係咪四位?坐嗰度啦........嗰日人唔多,都唔知佢指邊,咁就跟佢方向坐張高枱,點知佢就話指住隔離嗰張話 “呢張呀!”跟住飛份menu嚟話:“得set lunch, a la carte 嘅話得eggs Benedict同 all day breakfast” 就頭也不回走咗。想落單又無人應,明明間舖一眼睇哂。落單過程我以為自己去咗澳牛:“食咩” “要咩蛋” 疫情之下,連澳牛都叫你慢慢食,估唔到想搵澳牛式服務原來可以嚟呢度。埋單找錢找咗十幾蚊散銀,想人俾tips都要服務值先得嫁,已經有service charge,呢個價位但係茶記服務質素,就算野食唔差都食到背脊骨落。無下次。
落單過程我以為自己去咗澳牛:“食咩” “要咩蛋”