2025-01-22
《sips;;lban - 尖沙咀》雖然過咗咁耐,但係梳乎厘pancake都仲係咁具人氣🤓喺海港城入面有得食梳乎厘pancake嘅餐廳我都試過晒,但原來呢一間韓式Cafe都有得食喎😎行過見到Menu,發現除咗有一般西餐之外,仲有刨冰、韓式甜品、梳乎厘pancake等嘅輕食甜點😛唔想食咁Heavy嘅日子有的確可以試吓喎🤭我哋兩個人本來諗住食少少嘢,點知都叫咗兩個主食、一個甜品同埋飲品🥤巨飽💁🏻♀️漢堡扒全日早餐 $132聽講呢度好出名全日早餐,任何時段都食得到,入面有齊沙律、醬汁牛肋肉、牛油果、煙三文魚、多士、仲有大大片漢堡扒添🤓食完飽足全日,佢個吐司充滿牛油香,幾好食,另外仲會有糖漿另上俾你自己配搭,我就鍾意將糖漿淋落鹹鹹地嘅肉類上面,又鹹又甜嘅口感幾好💁🏻♀️手撕牛肉意大利飯 $95我呢一個牛肉意大利飯個醬汁係蕃茄忌廉汁,酸酸甜甜幾好味,同埋都幾開胃添🤓意大利飯嘅口感呈現半生熟嘅狀態,超級掛汁,牛肉燉到好腍,一咬就已經可以撕開,成個飯味道濃郁,可以encore💁🏻♀️Lotus海鹽焦糖梳乎厘 $115黎得呢度又點可以唔食梳乎厘pancake呢?今次揀咗一個出面比較少見嘅海鹽焦糖pan
💁🏻♀️手撕牛肉意大利飯 $95
💁🏻♀️Lotus海鹽焦糖梳乎厘 $115