2017-10-06
入開元朗探朋友,元朗地膽朋友帶我哋去緣聚狂食放題。. 咪睇呢個門面好細,外面好似唔覺眼冇乜人,落到地下,原來係好爆場,冇訂位都未必有得食。 緣聚放題成人每位$238,加$98仲有任食生蠔同埋長腳蟹,我哋咁鐘意海鮮,當然要加啦。 上菜速度快又齊。入單無耐話咁快就有一盤生蠔蟹腳送到來,仲俾埋特別的剪刀俾我地拆蟹。生蠔幾肥美,翻開會見到一層白色CREAM! 蟹腳大隻多肉,有鮮味得來唔會太鹹海水味。 刺身款式有三文魚,帶子,甜蝦,八爪魚等等,新鮮肥美,一拼吞下滿有幸福感。 又有羊架牛扒,啱哂食肉獸朋友。 食物種類超多,連火鍋都有得食,枱上有個小電磁爐可以放個小煲。我哋揀左韓式豬骨湯底,湯底好夠味得來仲有少少辣,仲提供多款火鍋配料,火鍋精可以過一過火鍋癮。 菠蘿好清甜! 呢個榴槤炸彈好好食!!! 咬開滿有榴槤榕,隔離個朋友都聞到榴槤香! 雪櫃有多款飲品選擇,啤酒都有幾款!包括韓國啤hite,somersby,其他cider同黑啤。仲有水吧飲品可供選擇,朋友就飲左水吧的凍奶茶,話佢幾好飲因為茶味香濃唔會太甜太重奶味。 甜品有多款雪條,另有啫喱豆花泡芙等等。特式一啲的有焦糖芝士同牛乳雪糕,有非常濃的
又有羊架牛扒,啱哂食肉獸朋友。
菠蘿好清甜!
甜品有多款雪條,另有啫喱豆花泡芙等等。特式一啲的有焦糖芝士同牛乳雪糕,有非常濃的芝士同牛奶味。
能與好友有緣相聚一齊把酒賞美食,今晚實在過得圓滿。