2018-08-22 1249 瀏覽
心血來潮,想食個靚西餐,一個客都冇,由我包場,其實係閒日晚上六點,入座時間尚早啫。㨂咗個靠窗嘅位坐低,再欣賞下餐廳嘅裝潢,原來只要點選餐牌主菜,就可以免費任意享用沙律吧,入黎嘅時候已經俾佢深深吸引住…沙律吧有多款菜類選擇,而且外觀極為吸引,已經急不及待出去拎。沙律吧有雜菜紅湯丶蘑菇湯丶芝士粟米粒丶煙燻火腿丶炒椰菜花丶菠蘿片丶粗幼薯條丶炸雞粒,餐包等等,十分豐富。當再次出去拎湯飲,返座位同時,離遠已經聞到濃烈嘅炭燒木香味,原來我叫嘅"炭燒厚切蘋果木煙豬腩"已經送上枱喇!一堆嘢食,一時唔知食邊樣先,先飲湯,雜菜紅湯,清。蘑菇湯,濃郁,茹味出,我鐘意。沙律菜新鮮爽脆,食得出高質素。煙豬腩,一刀切落去一睇,厚身半肥瘦,食落外脆,肉質略為偏硬,帶有陣陣蘋果木煙燻香味,豬肉味濃,好味!有韓燒豬腩肉感覺。隨著太陽落山,原來餐廳嘅燈光係極為偏暗,燈光伴美食,靜靜享用,另有一番情調。

一堆嘢食,一時唔知食邊樣先,
先飲湯,雜菜紅湯,清。
蘑菇湯,濃郁,茹味出,我鐘意。
沙律菜新鮮爽脆,食得出高質素。

可樂
炭燒厚切蘋果木煙豬腩