2022-06-06
開心使錢振興經濟,油麻地 shopping完之後,到彌敦道樓上 Plato Cafe 食西餐,出品水準穩定,CP值高,地方乾淨闊落,坐得舒服😌晚餐抵食,已包括 是日餐湯及蒜蓉法包,開胃小食確實不錯。蘇格蘭三文魚魚扒 $198媽咪想食 Scottish Halibut ,剛剛好售罄,店員禮貌解釋改為三文魚扒,我們也OK不錯。三文魚營養豐富,配搭清新醬汁,味道鮮甜又唔腥,肉質嫩滑多汁。芝士牛肉漢堡配沙律及薯條 $158好鍾意食呢度嘅 burger 🍔 熱辣辣炸粗薯條,香脆可口。清新沙律菜,感覺自然健康。幾寸厚的芝士牛肉漢堡,牛肉味道濃郁,入口爆汁。蕃茄、生菜加洋蔥🧅口感更加豐富有層次。+$38 朱古力心太軟伴雪糕 朱古力心太軟蛋糕外脆內軟,切開有朱古力爆漿感覺,伴雪糕冰一火,刺激味蕾,好味道!+$28 加配意大利雪糕一杯 綠茶 gelato 🍧 回味無窮。熱檸水可以解油膩,西班牙咖啡增添愉快感覺,非常滿意的一餐,下次一定會再來。
晚餐抵食,已包括 是日餐湯及蒜蓉法包,開胃小食確實不錯。
蘇格蘭三文魚魚扒 $198
芝士牛肉漢堡配沙律及薯條 $158
+$38 朱古力心太軟伴雪糕
+$28 加配意大利雪糕一杯
綠茶 gelato 🍧 回味無窮。