2017-05-01 205 瀏覽
今晚一行4人到尖沙咀食飯,朋友介紹黎到厚福街呢度,原來真係好多野食架喎。行到盡頭H8全棟大廈都係食肆,真係花多眼亂。等電梯排左一陣隊,好快就上到12樓。今天星期一,人不多,所以侍應可以安排卡位比我地。這裡的環境很有格調,而且沒有人高談闊論,非常適合拍拖人仕。攞住個餐牌,無論你係大人定小朋友,一定比佢個摩天輪吸引住。摩天輪黎到,個個都忍唔住手轉下佢,好似去左車公廟轉風車咁離錦海鮮香香筒--四款不同口味,我食了海膽,新鮮到不得了,雖然一口吃掉,但滿足感卻十足。凱撒沙律--菜很新鮮,加上芝士碎,口感超爽,可惜唯一伴碟的麵包條比老婆大人一手搶去西班牙風乾火腿紅茄多士--食唔到麵包條好彩仲有多士食。這裡嘅西班牙風乾火腿比一般PARMA  HAM油脂分佈更平均,口感更好。海膽黑松露忌廉汁意粉--海膽份量相當吸引,味道亦非常新鮮,而意粉混在海膽與黑松露之中,很重海鮮味。紐西蘭頂級肉眼--老婆大人指定要食呢份肉眼,牛味十足且肉汁濃厚,比扒房更高質。餐廳負責人來介紹這款日本水飼豬鞍不是很多地方有得食,由飼養空間至飼料及飲用水都非常講究,絕對係高品質食材紅茄水牛芝士薄餅--雖然食完肉眼及豬鞍已經飽飽地,但
這裡的環境很有格調,而且沒有人高談闊論,非常適合拍拖人仕。

攞住個餐牌,無論你係大人定小朋友,一定比佢個摩天輪吸引住。

摩天輪黎到,個個都忍唔住手轉下佢,好似去左車公廟轉風車咁

紅茄水牛芝士薄餅--雖然食完肉眼及豬鞍已經飽飽地,但這個PIZZA的水牛芝士卻非常吸引,芝士味香濃,多飽都能放入口。

甜品我們揀了兩款
椰皇焦糖焗蛋--焦糖不太甜,蛋的質感比較實。

老婆大人最愛沙巴翁黑炭球,雖然不是流心的,但濃濃朱古力味已很足夠。

非常滿足的一餐,真係要捧住個肚走呀。
值得推介比情侶拍拖食飯黎呢度。