2019-10-01 1872 瀏覽
由於開車,好鐘意搵D山旯旮地方,可以泊車又唔會太多人的餐廳,黎呢度,都係呢個原因。餐廳在路旁,唔會難搵,有人指示在對面空地泊車,好方便。呢度有D吹汔設施和遊戲機比小朋友玩。食野嘅地方唔算大,是搭出來,廚房在另一處。餐牌頗多選擇,好多野都是炭燒,包括燒鵝和乳豬都有。但係,又無乜嘢可以食,why?要份燒鱔- 要訂先有要份炒蟶子仔 - 要訂先有要份叉燒 - 要訂先有燒雞可唔可以半隻,我得兩個人 - 唔可以,要叫一隻咁燒茄子有啦卦? — 無我已經不能形容有幾嬲,叉燒和茄子呢D咁普通嘅嘢都無,而家只是7點!最後食左:炒蜆幾好味,通常配菜多過主菜,但師傅把蜆只用有肉那邊,無肉果邊飛左,幾貼心。炸咸肉新鮮肉炸,份量大,好脆,腩肉一層肥一層瘦,不錯炒椰菜苗正常炒菜一碟乾炒雞肉金邊粉太多胡椒份粉味,炒得乾身唔太油串燒牛柳牛柳幾林,入口幾油,感覺係用D較多油花的來做,但90蚊得3小串算贵。由於想食嘅好多都無,用餐感受不太好。咁多野要預訂,證明唔多人來食,無乜存貨,你亦可以話咁樣食物新鮮D,但有幾多人會一早諗定食咩先?我都係中意即睇即點,如果大家想來食,最好預早一日order 啦。

餐廳在路旁,唔會難搵,有人指示在對面空地泊車,好方便。

要份燒鱔- 要訂先有
要份炒蟶子仔 - 要訂先有
要份叉燒 - 要訂先有
燒雞可唔可以半隻,我得兩個人 - 唔可以,要叫一隻

咁燒茄子有啦卦? — 無

最後食左:

炒蜆

炸咸肉
新鮮肉炸,份量大,好脆,腩肉一層肥一層瘦,不錯

炒椰菜苗
正常炒菜一碟

乾炒雞肉金邊粉
太多胡椒份粉味,炒得乾身唔太油

串燒牛柳