2019-08-14 34 瀏覽
朋友生日,知佢鐘意食日本野。所以決定帶佢黎呢間食飯慶祝!環境氣氛都好好,好有日本feel居酒屋🏮而呢間餐廳服務好好,好多野食選擇,仲有專人幫你燒海鮮添!唔怪得咁多人黎食啦!😄叫左個五色刺身拼盤😻😻哇!好正呀。五款刺身都係我最愛既!三文魚,海膽,油甘魚,帶子,呑拿魚😍厚切既刺身,夠哂肥美又新鮮。尤其北海道海膽,真係好creamy ,好鮮甜,好正呀😋😋仲叫左份三文魚中卷🤤配搭得幾好,有啲魚子醬,牛油果,蛋,蟹柳 卷埋一齊,一啖放入口,口感好豐富😻多重味道。三文魚夠哂鮮甜呀🤭好味。叫左杯白桃梳打 ,解一解膩。飲落好重既白桃味,甜甜地,又帶有氣,真係好解渴,正🤤叫左份 白蛤磯燒🐚睇住職員幫我地燒又幫我地調埋味,又幾好睇喎。好快就食得🤤食落好多汁,都夠新鮮,唔會話食到沙。唔錯呀!牛油炒野菜🥗🥬清清腸胃先。用左牛油去炒,所以食落好香,幾creamy.除左有雜菜之後,仲有啲菇添。夠哂爽口呀😋最後仲叫左個日式甜醬牛肉鍋🥘估唔到個份量都幾多!幾大塊牛肉呀!😍😍趁佢差唔多熟就落埋隻蛋落去🤭肥牛真係好多呀,食落好重牛味,襯埋個壽喜燒湯底,食落甜甜地。個鍋仲有好多配料,又有豆腐,冬菇,粉絲,菜等等,食哂成個鍋
朋友生日,知佢鐘意食日本野。所以決定帶佢黎呢間食飯慶祝!

叫左個五色刺身拼盤😻😻哇!

好正呀。五款刺身都係我最愛既!
三文魚,海膽,油甘魚,帶子,呑拿魚😍
厚切既刺身,夠哂肥美又新鮮。
尤其北海道海膽,真係好creamy ,好鮮甜,好正呀😋😋

仲叫左份三文魚中卷🤤
三文魚夠哂鮮甜呀🤭好味。

叫左杯白桃梳打 ,解一解膩。
飲落好重既白桃味,甜甜地,又帶有氣,真係好解渴,正🤤

食落好多汁,都夠新鮮,唔會話食到沙。唔錯呀!

牛油炒野菜🥗🥬清清腸胃先。

用左牛油去炒,所以食落好香,幾creamy.
除左有雜菜之後,仲有啲菇添。
夠哂爽口呀😋

最後仲叫左個日式甜醬牛肉鍋🥘
估唔到個份量都幾多!
幾大塊牛肉呀!😍😍

趁佢差唔多熟就落埋隻蛋落去🤭

個鍋仲有好多配料,又有豆腐,冬菇,粉絲,菜等等,食哂成個鍋,大家都好飽了🤣