2022-06-30
今日又一個人去觀塘工作,鑒於昨日下午二時二十分到達已經唔再接待客人,所以今日提早到中午十二時二十分已經到達,但在門口仍然要排隊等了四十分鐘才安排到座位,我點了一客花膠雞髀湯,但好不幸,老闆娘漏單,所以我由落單到有飯食又等了三十五分鐘!好,大大話話等了七十五分鐘才有得食,希望值得,飲啖湯,偏淡,有少少雞味,但應該冇味精,真係用新鮮雞煲出來的,用小小金華火腿調味,花膠偏淋,但因為湯偏淡,所以似冇味的!有些少魚翅和金菇。到雞髀方面,有驚喜,有雞味,肉質鮮嫩多汁又滑,可以挽回一點點分數!最後俾我感覺係,老闆娘真係好nice,如果唔洗排隊都可以再試其他,否則真係咪攪我,因為真係唔值得!順帶一提係他們可以預早一日訂位或者訂外賣的!但座位真係有限,如果以一般上班一族,只得一小時食飯,真係自求多福,因為就算俾到枱都未必整得切!