2023-06-29 1696 瀏覽
今日用app叫左個外賣自取,食下佢個龍脷魚飯餐 ($158,折後$90.4)一開睇落幾震撼,條魚真係幾大,大概我手掌1.8倍?(肥仔手)認真睇落,帶骨既,ok正常,但當下係難免有D覺得麻煩。1. 首先講下個栗米忌廉湯,因為係外賣我唔評溫度,栗米味突出,忌廉味淡,ok average2. 再講塊包,脆,偏乾,唔會係我想就咁嗑既野,直接入湯一齊食3. 菠菜忌廉汁,奶味濃,應該係配魚食,暖既時候淡忌廉味帶少少甜,凍左之後食落竟然有D牛奶雪糕味?(係咪可以直接放入雪櫃,食完其他野再攞出黎當甜品食🤣)4. 龍脷魚排,味道唔錯,魚本身既淡鮮味同油香係有既,檸檬汁同忌廉汁可以添加風味,肉質偏rough(0-10由tender至rough,我比 6),真係幾多骨(魚黎架嘛),俾對筷子我應該會輕鬆D,可惜我正係得個匙羹同刀,係我廢或者用唔慣,真係拆骨lun骨食到我幾累,仲要唔好彩刺到內唇有D痛。總括黎講,ok ge,但係真係食骨食到條魚凍曬, 唔知係咪我用coupon先咁大整蠱,如果要我比原價158黎同條魚做半個鐘手術我真係唔制囉🤣,可能食其他餐會好啲?

認真睇落,帶骨既,ok正常,但當下係難免有D覺得麻煩。

2023-06-29
外賣自取