2012-04-01 3 瀏覽
已經好耐好耐冇去堂記, 因為真係唔想等. 唔係話等 20-30 分鐘嘅耐性都冇, 而係師傅堅持即叫即做, keep 住品質之餘, 仲係一張枱嘅 order 還一張枱嘅 order 去做, 而唔係一 log 過出同一款, 所以如果前面嗰枱叫得多, 就大件事啦, 閒閒地都要等成粒鐘, 所以, 真係好怕去等. 但唔付出 ( 時間 ), 係唔會有收穫 (腸粉) 的, 所以, 要忍耐, 耐心等候呀. 而且食過佢哋嘅腸粉之後, 會將其它大部份地方的腸粉比下去. ( 我又唔敢話所有, 始終可能仲有好多地方嘅腸粉都會好食 ) 大家都覺得佢哋嘅有料腸粉好好食, 但我比較喜歡食佢哋嘅炸襾同齋腸 ( 特別係炸襾 ). … 但 … 真係好耐冇去啦, 耐到已經冇炸襾同齋腸都唔知, 問阿姐至知, 原來冇咗成年啦 v_v 雖然冇炸襾同齋腸, 但仲有豬潤腸, 另外亦叫了蝦腸. 左 : 蝦腸 右 : 豬潤腸 基本上所有的腸粉都係來自於嗰個粉漿. 腸粉係師傅即叫即拉的, 腸粉厚薄適中, 唔會過厚好以食粉卷咁, 亦唔會太薄好易穿. 豬潤腸嘅餡料豬潤十足, 而且師傅控制時間控制得非常好, 豬潤夠鮮味又唔老, 腸粉又滑,

雖然冇炸襾同齋腸, 但仲有豬潤腸, 另外亦叫了蝦腸.
左 : 蝦腸 右 : 豬潤腸

基本上所有的腸粉都係來自於嗰個粉漿.
豬潤腸嘅餡料豬潤十足, 而且師傅控制時間控制得非常好, 豬潤夠鮮味又唔老, 腸粉又滑, 除了有本身的米味之餘, 亦吸收了豬潤的鮮味.
雖然蝦腸嘅蝦都很彈很鮮, 但相比起豬潤腸就變得普通咗 D.

真的很希望佢哋會出番炸襾同齋腸啦.
2012-02-27
  • 豬潤腸