2019-05-24
決定要食EAT.it Italy 以經上openrice 落力地爬過文,因為佢翻新裝修前食過一次,記憶唔特差但唔特別好那種。無可否認想要一個舒服唔嘈、無時限又唔使訂台(六位以下唔接受訂台)喺銅鑼灣食餐安樂呢度係一個不錯之選!環境又靚靚地,仲有戶外可帶寵物。你要當係意大利… 快餐店咁嘅心態去,門口收銀先落單再自己搵位,而食物是會一次過show hand 的。今次幾乎試曬不同cate 嘅食物,由沙律到飲品到前菜到意粉到pizza 到甜品。Arugula 酥味芝士怪味菜沙律,鍾意另類味道的朋友可以一試,我呢… 就一試完唔會再叫…Mozzarella stick 又名魔鬼芝士捧comfort food,夠厚夠脆仲可以拉絲到對面街!Seafood Pappardelle 即係白酒海鮮寬麵,彈牙有蛋香,海鮮普通唔值得提,只係一次過所有食物上我顧得個熱又冷落咗個寬麵,所以溫度有令佢扣分。Burrata pizza我呢,上星期食咗銅鑼灣另一間新鮮即日整Burrata 嘅pizza 鋪,成個Burrata 切開個皮同個味都差太遠,呢個可以話貼近原… 無味,而皮大厚入面唔夠新鮮所以無爆漿效果。最大鑊係個餅
Arugula
Mozzarella stick
Seafood Pappardelle
Burrata pizza
我呢,上星期食咗銅鑼灣另一間新鮮即日整Burrata 嘅pizza 鋪,成個Burrata 切開個皮同個味都差太遠,呢個可以話貼近原… 無味,而皮大厚入面唔夠新鮮所以無爆漿效果。最大鑊係個餅底薄過cracker,加上叫的係茄底,諗一諗都知出曬事,雖然新鮮整但上台兩三分鐘食第一塊已經pai 曬,同叉兜住都瀉曬落碟果種,大失望。
Sangria
唔重酒味普通,但個杯好開心!
Panna cotta
奶味唔濃但夠滑,配berries sauce 酸到盲都開眼,不過咁反而更加唔溜。
Gelato Waffle
新鮮!新鮮!新鮮!好緊要!即整Waffle 攪到全場香噴噴,咬落外脆內暖同軟,襯埋綿綿gelato 可謂完美!