2021-08-05 305 瀏覽
我既打邊爐隱又發作啦🤣🤣今晚去咗銅鑼灣既酒鍋。餐廳裝修中式加西式fusion 好特別,落地玻璃窗,望出去個景好靚👍🏻我哋叫咗個鴛鴦鍋,沙嗲同埋皮蛋芫荽湯底。個沙嗲湯勁香丶好濃沙嗲味,係我食咁多個沙嗲湯最好味😋。皮蛋芫荽湯底勁多皮蛋同芫荽,好足料👍🏻🐮頂級手切肥牛👉🏻肥牛d肉好滑好淋,好有牛肉味👍🏻🐮掛架頂級安格斯牛頸脊👉🏻佢嘅presentation好靚丶幾特別,因為佢係掛響度,牛肉下面放住好多冰😂。好有牛肉味,油脂分布好均勻,好好味,一啲都唔覺眼好肥🦑 手打墨魚丸👉🏻佢嘅手打墨魚丸入邊有啲蔥同馬蹄都幾有口感同幾好味😋🐟 潮州魚蛋👉🏻魚蛋都幾彈牙,唔錯,都係不過不失🥟 洋蔥豬肉蝦蛋餃👉🏻用咗蛋做皮,有d似我最愛嘅蛋角,好好味👍🏻👍🏻🦑墨汁腸👉🏻好有台灣既味道!好有墨魚味,好好味👍🏻🥢紫菜響鈴👉🏻好新鮮,好脆,入邊包住紫菜好好味,將個響鈴放入湯入邊幾秒拎上嚟依然仲係好脆,放入去沙嗲湯底勁入味,正!🐽黑毛豬肉👉🏻豬肉通常會比牛肉韌少少,但係呢個豬肉一d都唔會,好淋👍🏻👍🏻🐮和牛丸👉🏻一咬落去好juicy!!好有牛肉味,一d都唔會肥膩,食咗好多粒😂🥗蔬菜拼盤,啲蔬菜擺得好靚,個蘿蔔仲有心形添

🐮頂級手切肥牛👉🏻肥牛d肉好滑好淋,好有牛肉味👍🏻

🐟 潮州魚蛋👉🏻魚蛋都幾彈牙,唔錯,都係不過不失

🦑墨汁腸👉🏻好有台灣既味道!好有墨魚味,好好味👍🏻

🥗蔬菜拼盤,啲蔬菜擺得好靚,個蘿蔔仲有心形添,好有心思。啲蔬菜都好新鮮好甜👍🏻