終於!終於女皇帶我去見皇太后!雖然是好是壞都係未知知數,但係要見既,紿終都要見。我係漆黑中既螢火虫大家都知道,但係世俗既眼光係未必可以一眼睇得出同識欣賞,所以第一次見,點都無理由兩梳蕉咁FING下FING下咁去見人。但係失驚無神就叫我即刻出現,真係比左個難題我。細心既我當然知道世俗既朱古力真係唔係幾啱上年紀既人食,最後都係盞佢送比人食。咁買都係買D餅仔,但係餅得黎又要露霸氣真係考起我。馬莉個FRIEND珍記D COOKIE 真係比人搶到食到CHEAP晒,買比人都會話你唔係走水貨呀?所以真係唔使諗。而且牛油味重,年紀大小小都未必會中意,中意都唔可以食咁多。係老銅行下諗下,死期將至,丁一聲,去酒店買!行過TIMES、SOGO、都無心水,即劇跑去REGAL個CAKE SHOP睇下,真係無死人,好多款,正呀喂!佢有曲奇、酥餅、朱古力、馬卡龍、蛋糕。。。花多眼亂,但我時間真係太趕,唯有買個乜都有既大包圍,至尊豪華禮盒,無得錯啦卦。加多個酥,腰果酥!打個孖!點解?咁都要問?一個男人係有2個呀媽架嘛!未來外母係要氹,自已老媽子都係要氹既!個至尊豪華禮盒,有齊6款曲奇:開心果、燕麥紅莓、牛油、腰果、薑

個至尊豪華禮盒,有齊6款曲奇:開心果、燕麥紅莓、牛油、腰果、薑、朱古力,勁過出奇蛋,6個味。係獨立包裝,可以放耐D。6隻味都好食,夠鬆脆,牛油味唔會太濃。個開心果、 牛油、 腰果就差唔多味,係加多少少唔到料。朱古力味夠濃。最特別係個薑味同燕麥紅莓味。個薑味係同一般既薑餅唔同,佢係有D薑肉加入個曲奇裏面,會更加濃薑辣味,頂癮。而個燕麥紅莓味就會較其它味淡,由個形狀都睇得出佢係好多燕麥做出黎。哈!

腰果酥都幾正,夠鬆化,中間好重料咁加左粒腰果上去,幾香,阿媽自已食下食下都食晒。但係佢個包裝只係有個盒入住,可能KEEP得無咁耐,但係佢細細盒,都唔會捱好耐就無晒。

其實比完錢嗰陣,就好似考完ALEVEL咁,心諗仲過唔到關!嗰陣,女皇就WTSAPP 話上REGAL SUPREME個網訂有7折。。。4盒差成舊幾。。。我。。。世事往往就係咁,就好似買股票咁,千幾隻任你揀,你點都係買中唔升又會跌嗰隻。You Know That Feel Bro...唯有同自已講,今日要急用,幾錢都要買到野係手。。T_T

最後點?2個呀媽都過關啦當然,2個呀媽都係貪食貓,比我知道我仲唔屈機,EVERYTHING IS UNDER MY CONTROL!
外賣自取