2022-06-20
∆武士御好味燒∆ 姐妹生日話想食呢間位於佐敦既隱世小店慶祝 小店位於佐敦近柯士甸 我地由佐敦地鐵站A出口行大概15分鐘就到 建議先whatsapp預約 最好唔好早到 因為我地約左7:30pm 大概7:00pm到左 餐廳未開門 等到7:35pm店主返到🙈 1. 雞肉棒:雞肉非常juicy 加上生蛋 整個口感好嫩滑香甜 😋2.蟹肉芝士餅:外層酥脆炸粉唔會過厚 熱辣辣 咬開裡面滿滿既融化左既芝士 好味😋3.翠肉瓜:口感爽脆又juicy 👍🏻4. 安格斯牛:油脂感豐富 燒得外脆內嫩 不錯😊5. 牛舌:夠厚切 燒得好香 只係牛舌唔夠稔 需要牙力咬開🙈6. 泡菜炒豚肉:望落紅紅地 不過食落一啲都唔辣 唔食得辣既朋友仔都可以試下 豚肉佈滿泡菜汁 味道夠惹味 如果送飯一流😂7. 蟹蓋:啖啖蟹膏好濃郁 好食🥰*溫馨提示:老闆都幾有性格 大家要有心理準備😂 另外 最好食定少少嘢食先入去 因為餐廳只有店主一人主理 要整比2x人 而且串燒係非常需時 就以我地個晚為例 大概四個鐘食左7樣嘢食 每次上一碟 係真係食到11:30pm可惜已經無時間食武士燒同炒麵😂 店主可以考慮一下減少客人數量或者分開時段 咁樣等候食
3.翠肉瓜:口感爽脆又juicy 👍🏻
4. 安格斯牛:油脂感豐富 燒得外脆內嫩 不錯😊
7. 蟹蓋:啖啖蟹膏好濃郁 好食🥰
*溫馨提示:老闆都幾有性格 大家要有心理準備😂 另外 最好食定少少嘢食先入去 因為餐廳只有店主一人主理 要整比2x人 而且串燒係非常需時 就以我地個晚為例 大概四個鐘食左7樣嘢食 每次上一碟 係真係食到11:30pm可惜已經無時間食武士燒同炒麵😂 店主可以考慮一下減少客人數量或者分開時段 咁樣等候食物既時間可以合理一點🙈