2008-07-20 63 瀏覽
男朋友生日,佢喜歡吃牛,但我近來吃得太多 heavy 野,所以唔想去 Ruth Chris, Lawyers....最後揀左 outback當天打去 book 8:30pm, table for 2。佢話有位 ~點知我地準時去到,門口企左超多人。我自動行埋去 reception 報上自己個名,佢揀左好耐先係張 list 果度搵到我 ( 鬼咩 ~ 我見張 list 上面 d 字鬼畫符咁‥‥‥ )佢話book 左 8: 15 pm 既人都未有 table 住,所以未輪到我。男朋友聽到有少少炆,我都覺得唔好意思,破壞左佢生日的氣氛。等左 15mins 多,我地終於有位。等左好耐先有水同埋熱辣辣的黑糖麵包。我地 2 個人食晒整條麵包,仲問佢有冇得囉多條黎。個 waitress 應承左但最後都無黎到。叫左個炸 mushroom $ 7x。有輕微的 pepper,好似我咁樣對辣味好 sensitive 的人就會食得出。一客 12 oz. prime rib $ 208 ( side dish 可以揀兩款,我地揀左 garlic mashed potatoes + bake potatoes )。我

等左 15mins 多,我地終於有位。

一客 12 oz. prime rib $ 208 ( side dish 可以揀兩款,我地揀左 garlic mashed potatoes + bake potatoes )。我地之前試過其他牛,發現係 prime rib 先入得口,其他多數好鞋 / 好韌。我地叫左 medium,唔會血淋淋,ok !

送 house salad

我地 share 左個 prime rib ( 12oz. 已足夠一個女生 + 一個男生吃得很飽 )

最後因為我 book 位的時候同佢講左我男朋友生日,所以佢送左個 chocolate cake。
cake 的味道偏甜,vanallia ice cream on top,bottom 係一舊類似 chocolate brownies
既野。不過唔知點解加左 d wallnuts 落去,就係因為 d nuts 不輪不類所以扣分 !

不過太多人啦, d service 速度麻麻地。成日都要我地問兩次先有 !

沒有什麼特別推介的菜式,因為所有野都係一般咁樣。
炸蘑菇
凱撒沙律