2022-08-11
近排成日搭火車都經過,次次見到都好想食 今晚有個朋友好耐冇見,大家約食飯 雖然而家天氣炎熱,三十幾度,但係大家不約而同都諗起想打邊爐,仲要食麻辣火鍋 一講起火鍋同辣,就諗起就食火鍋撚 一個近排喺放工係旺角食嘢,都開始要等位 所以提早一個禮拜預約,咁就好穩陣 放工揸車過旺角,好彩搵到個錶位泊低,咁就可以安心打邊爐,唔使驚俾人抄牌 好彩預約咗 ,七點半嚟到, 已經人山人海, 全場已經full曬 因為朋友唔係咁食得辣,所以叫咗個鴛鴦鍋 秘製麻辣鍋/蜂巢豆腐白湯鍋 咁我同朋友就可以各自各精彩😂 我見到佢有個招牌胡椒豬肚雞鍋都好似好正 但係原來係西環店限定,下次可以試下 可能自己食辣多咗,今次依個難度覺得唔夠辣下次叫中辣試下先 牛肉都好多選擇,不過唔知點解最鍾意食安格斯,賣相非常吸引,比較有咬口,放落個湯度,十秒八秒就食得 咩都想食啲所以都叫咗四寶餃拼盤同埋五色丸拼盤 仲嗌咗鴛鴦相蚌珊瑚蚌好出色,又新鮮,食落去又爽口每次打邊爐都一定要叫 台式火鍋店都好鍾意送沙冰張單係寫腐竹雞蛋糖水,但係送畀我哋係沙冰不過唔理咁多,送嘅就冇乜所謂不過都幾好味,大杯啲就更加好
今晚有個朋友好耐冇見,大家約食飯
一講起火鍋同辣,就諗起就食火鍋撚
一個近排喺放工係旺角食嘢,都開始要等位
所以提早一個禮拜預約,咁就好穩陣
好彩預約咗 ,七點半嚟到, 已經人山人海,
全場已經full曬
因為朋友唔係咁食得辣,
所以叫咗個鴛鴦鍋
秘製麻辣鍋/蜂巢豆腐白湯鍋
咁我同朋友就可以各自各精彩😂
我見到佢有個招牌胡椒豬肚雞鍋都好似好正
但係原來係西環店限定,下次可以試下
可能自己食辣多咗,今次依個難度覺得唔夠辣
下次叫中辣試下先
咩都想食啲
所以都叫咗四寶餃拼盤
同埋五色丸拼盤
仲嗌咗鴛鴦相蚌
珊瑚蚌好出色,又新鮮,食落去又爽口
每次打邊爐都一定要叫
台式火鍋店都好鍾意送沙冰
張單係寫腐竹雞蛋糖水,但係送畀我哋係沙冰
不過唔理咁多,送嘅就冇乜所謂
不過都幾好味,大杯啲就更加好