1K
2017-11-05 41 瀏覽
今次同朋友去了這裡嘅二人套餐,價錢同質素都好高,首先位置就係美林邨,東鐵大圍行去大約10~15min,但都絕對值得,因係附近搵間抵食餐廳而質素好埋單都絕對唔係呢個價錢!所以行遠少少都值得,而個套餐份量一定夠吃,大胃口嘅我都覺得好滿足!而餐廳座位闊落,有舒適嘅卡位,餐廳中間重有圓枱同吧枱選擇,餐牌內嘅選擇超多,有刺身,壽司,不同嘅丼,串燒,總有你嘅選擇!今晚就點了個二人餐梅$638,免加一,食物就有差不多8種食物,前菜有番茄豆腐沙律,入口青新,豆腐軟滑,加埋個麻醬,更加醒神開胃!而芥辣八爪魚,八爪魚肉夠晒口感帶少少辣又煙韌彈牙!而刺身就選了刺身七點(三文魚腩3片、赤身3片、油甘魚3片、帶子3片、北寄貝3隻、珍寶赤蝦3隻、八爪魚3片),雖然係二人餐,但份量絕對唔係二人份量,三文魚腩超級肥美,帶子亦鮮甜軟滑,赤蝦肉質亦香滑甘甜!另外壽司四件(三文魚籽、三文魚腩、油甘魚、帶子),雖然同部份刺身類別相同,但食法唔同又係另一種享受,三文魚籽大大粒,入口時在口中爆開嘅感覺超正!重有串燒盛(霜降和牛粒串及帆立貝各2串),霜降和牛粒串,肉質軟滑軟熟,入口時重可以感受到佢重充滿肉汁!燒魷魚筒,真係大大隻燒
今次同朋友去了這裡嘅二人套餐,
價錢同質素都好高,首先位置就係美林邨,東鐵大圍行去大約10~15min,但都絕對值得,因係附近搵間抵食餐廳而質素好埋單都絕對唔係呢個價錢!所以行遠少少都值得,而個套餐份量一定夠吃,大胃口嘅我都覺得好滿足!而餐廳座位闊落,有舒適嘅卡位,餐廳中間重有圓枱同吧枱選擇,餐牌內嘅選擇超多,有刺身壽司,不同嘅丼,串燒,總有你嘅選擇!

而芥辣八爪魚,八爪魚肉夠晒口感帶少少辣又煙韌彈牙!

燒魷魚筒,真係大大隻燒,肉質煙韌爽口夠晒口感!

鰻魚炒飯,絕對推介,雖然唔係見到大大塊嘅鰻魚,但炒飯內裡有好多切成細粒嘅鰻魚肉,都十分夠味,而個飯就唔會太乾身,入口時飯身重好煙韌,好有口感,大大碟份量就十分足夠!

個餐重有甜品(雪糕糯米滋)及飲品奉送,又係一個唔錯嘅選擇!
而食量唔係太多嘅,原來重有晚餐選擇,下次就試吓,因有不同組合,完成可以滿足到不同朋友嘅需要!