2017-03-22
晚市二人餐548起,另外有好幾款一人定食,100-168有交易。二人餐有多款,大多數都有牛、鵝肝多士,唔同款海產。當晚係平日,七點幾冇乜人得兩枱客,我同家人四位叫左個二人餐及兩個一人定食share,若非家人細食一定唔夠飽。主菜基本上都係隔離爐個老闆燒,我地前面個爐個師父懷疑係三廚,淨係做簡單野,烘多士,炒菜炒飯就冇了,係後來老闆招呼熟客唔得閒整我地啲牛先交俾佢燒。一人定食嘅主菜燒三文魚得手指咁大條,所謂金菇牛肉卷,用左薄牛肉片,但係碎嘅,入面啲金菇都係碎嘅得4件,其實好似食空氣。鵝肝多士煎得唔夠香,係老闆燒嘅。燒牛係三廚係我地面前燒,燒得幾靚,有返啲味道。另外有一人份同二人份嘅炒烏冬同炒飯同一碟椰菜絲炒芽菜。餐牌寫日式海鮮炒烏冬,調味得鹽胡椒同豉油,炒完極淡味,海鮮得三文魚。碟菜寫就話日式炒雜菜,就係得椰菜絲同芽,齋到爆又係冇味。成晚唯一我欣賞嘅係佢地嘅三文魚刺身,好大件好厚好有口感。最後甜品係綠茶雪糕,好味嘅!
二人餐有多款,大多數都有牛、鵝肝多士,唔同款海產。
另外有一人份同二人份嘅炒烏冬同炒飯同一碟椰菜絲炒芽菜。
碟菜寫就話日式炒雜菜,就係得椰菜絲同芽,齋到爆又係冇味。
成晚唯一我欣賞嘅係佢地嘅三文魚刺身,好大件好厚好有口感。
最後甜品係綠茶雪糕,好味嘅!