👀今日去咗黃埔行Aeon後周圍搵嘢食,見到有間烤魚餐廳—烏蠅館門口嘅綠色招牌好吸引,即刻入咗去。入邊裝修好特別,兩邊都各有一個木櫃放晒杯仔,而天花就裝咗六至七盞風扇燈。主菜💯金湯海鱸魚用長方形嘅Gas爐裝住一條海鱸魚🐟,魚非常大條。可以叫最少辣。魚分開兩邊,魚皮炸過非常香脆,魚肉超滑可以一梳梳咁夾嚟大啖食;一條直骨一定唔怕啃骨。配料亦好足料,有兩款:木耳及金菇,索晒湯頭既味係好好食😋。之後加湯打邊爐好正。火鍋配料🟣豬腩片:滾幾分便食得,肉質軟身又重肉味。❣️海鮮拼盤:(海蝦、鮑魚、扇貝、魷魚翼、珊瑚蚌)每樣海鮮都好新鮮又彈牙,配上濃汁味道提鮮又好食。🟣滷牛筋:相對有咬口,但滷水味好濃。💡魷魚翼:食完海鮮拼盤特登encore,因為個魷魚翼同外面個款唔同,本身魷魚翼係細細隻,仲要全隻𠝹花,表面多左細位令佢火鍋時更易索味,而家口感係勁軟身。而家我多左句金句:火鍋魷魚翼,我鍾~意~食~

主菜
💯金湯海鱸魚

火鍋配料
🟣豬腩片:滾幾分便食得,肉質軟身又重肉味。
🟣滷牛筋:相對有咬口,但滷水味好濃。