2019-09-14
朋友生日,佢話想試下尼間以梵高做主題既餐廳~ok noted!餐廳係Heritage 1881,地段正!一入穿過梵高博物館再入餐廳位置,洛途有好多梵高名作同禮品選擇咖^_^Dinner set $680@1,套餐有前菜、湯、主菜、甜點及飲品前菜係醃製油甘魚配柚子珍珠及血橙醬~油甘魚味道好鮮美,而且有彈性。最impressed係柚子珍珠!酸酸甜甜非常開胃!餐湯係龍蝦湯配意大利雲吞~超濃郁既濃蝦味!美中不足係咸左d😅意大利雲吞有炸過咖,餡料係龍蝦肉😋主菜係香煎鱸魚~面層有塊黑色薄薄既脆片,超香口!我覺得適鱸魚好好味!連埋魚湯食,鮮到不得了啊!大黃士多啤梨清湯配羅勒果凍及香醋珍珠~士多啤梨既味好出~旁邊既配料好特別!羅勒果凍😳香醋珍珠😳夠哂特別啊!餐飲加錢叫了Sakura latte~味道係正常latte味~但個decoration真係不得了啊!朋友表示好滿意尼餐生日飯!樣樣都似藝術品啊😚
前菜係醃製油甘魚配柚子珍珠及血橙醬~
餐湯係龍蝦湯配意大利雲吞~
主菜係香煎鱸魚~
大黃士多啤梨清湯配羅勒果凍及香醋珍珠~
餐飲加錢叫了Sakura latte~
朋友表示好滿意尼餐生日飯!樣樣都似藝術品啊😚