2018-12-08 42 瀏覽
一直都鐘情日本野,今日約埋男朋友去豪食,Omasaka 喺廚師為客人精選新鮮食材去設計一系列日式料理,仲會喺你面前即場製作,喺食物嘅另一享受,盡享色香味俱全嘅豪華享受!我喺第一次食Omasaka,所以所有野都好新奇!尤其喺等候期間望住廚師製作料理,師傅用火搶燒魚,又細心去握壽司,呢啲景象都喺視覺藝術我哋食左海芋蕃茄沙律,海芋幼身,而且爽甜,非常開胃,為之後嘅料理掀開序幕雜錦壽司好靚,我最欣賞喺左口魚壽司,入口即溶,而且油脂豐富,又帶甘香,喺必食!刺身新鮮,吞拿魚肉好好食,喺超有魚香味,完全無雪味,同出面食嘅完全係兩回事!魚肉喺回香,鮮味充滿晒成個味蕾!味噌生蠔好食到不得了!必食!太卷大件又好食,餡料豐富,有甜又有咸味,富有層次!露荀帆立貝天婦羅好食!炸得啱啱好,又有鮮味!最後仲送芝麻雪糕,正!

味噌生蠔好食到不得了!必食!

太卷大件又好食,餡料豐富,有甜又有咸味,富有層次!

露荀帆立貝天婦羅好食!炸得啱啱好,又有鮮味!

最後仲送芝麻雪糕,正!

• 壽司
  • 前菜