2022-07-25
◾️龍蝦鐵板燒 二人前 $2380 坐底之後揀咗龍蝦鐵板燒,跟住店員就將食材拎到師傅側邊比我哋睇▪️前菜沙律&鮑魚前菜係漬物鮑魚,另外沙律有藜麥、秋葵同爽脆嘅椰菜加埋日式沙律醬汁,清新開胃。▪️汁煮白鱈魚師傅將皮同肉分開處理,魚肉外脆而肉質鮮嫩,配微甜嘅洋蔥汁,魚皮煎到薯片咁脆!師傅可能見到我隔離條女知道我重口味,主動問我駛唔駛幫我加洋蔥汁,大佬加你五十分!▪️龍蝦龍蝦超鮮甜,肉質爽口彈牙配上海膽龍蝦膏汁🤤大大隻d肉漲卜卜,新鮮紫蘇花花香味齒頰留香,令到龍蝦嘅鮮甜味更昇華,墊底配菜有海帶海藻。▪️熊本縣A5 和王牛「和王牛」大佬知道是勁東西!係來自熊本縣的頂級品種!平時食開Medium,師傅就推薦揀Medium rare,煎到外脆內軟、入口即溶,仲滿口油香同肉汁!可以配炸蒜片、鮮磨Wasabi、 粉紅岩鹽或者紅酒汁▪️季節料理日本花菇厚身爽口,蒜蓉粒帶出菇嘅香味▪️炒飯 & 雞湯正所謂「隔離飯香」,食緊前一道菜既時候見到隔離枱師傅剛好正在炒飯,好似見到啲飯粒係塊板上跳舞咁,勁期待師傅再喺眼前表演一次!啲飯炒得乾身又粒粒分明,有瑤柱,蛋,紅蘿蔔同蔥粒,好有層次感。食到一半,店員送上雞湯,雞湯入面有靈
◾️龍蝦鐵板燒 二人前 $2380
▪️前菜
沙律&鮑魚
▪️汁煮白鱈魚
▪️龍蝦
▪️熊本縣A5 和王牛
可以配炸蒜片、鮮磨Wasabi、 粉紅岩鹽或者紅酒汁
▪️季節料理
日本花菇厚身爽口,蒜蓉粒帶出菇嘅香味
▪️炒飯 & 雞湯
正所謂「隔離飯香」,食緊前一道菜既時候見到隔離枱師傅剛好正在炒飯,好似見到啲飯粒係塊板上跳舞咁,勁期待師傅再喺眼前表演一次!啲飯炒得乾身又粒粒分明,有瑤柱,蛋,紅蘿蔔同蔥粒,好有層次感。食到一半,店員送上雞湯,雞湯入面有靈芝菇同埋蝦,勁清甜。
▪️甜品
有蜜瓜、柚子雪芭同埋3個味雪糕揀。大佬要鮮甜既蜜瓜同埋微酸清爽嘅柚子雪芭,用嚟完滿結束今晚既美食之旅。