2014-05-25 6163 瀏覽
同肥髀玩咗一日!差不多九點搵地方食飯!見呢度有個懷舊甜品--「火焰雪山」!我自己都未食過!所以就上去食!無訂位!要等四張枱!大約等十分鐘就有位!室內環境幾暗!我們任最近門口四人枱!雖然滿坐!都唔會好嘈!為了留肚食「火焰雪山」!我只叫一個田螺套餐($198)!(我叫嘅都係招牌菜)有焗田螺半打--田螺肉大大粒!沾滿香草醬!配薯茸一流!配埋專食田螺嘅夾同叉!(不過都唔容易用)忌廉磨菇湯--忌廉唔算香濃!少少浠!但好多磨菇肉(雖然係罐頭磨菇)!仲有三款麵包任選(甜餐包、法包及麥包)最緊要夠熱西冷牛扒--我要五成熟!上枱賣相好靚!無得揀醬汁(唔知係無得揀,侍應無問過我)應該係燒汁!甜甜地!少少咸香!配牛扒幾好!可惜塊扒五成熟都較硬同嚡!有點失望!伴碟嘅係蜜糖豆!紅蘿蔔及薯條!都ok!熱檸茶--比較驚喜嘅係用壺上茶!感覺即刻高級咗!味道正常!今晚嘅主角當然係「火焰雪山」!上枱即刻吸引附近食客眼光!尤其著火嗰下!藍色嘅火光响暗暗嘅餐廳特別搶眼!燒完啲外層忌廉少少焦黑!坦白講!味道一般!酒味好濃!我同肥髀都無食外層忌廉!底層蛋糕底較乾身!係中間雲尼拿雪榚好味!just for fun!服務唔錯!個個侍

熱檸茶--比較驚喜嘅係用壺上茶!感覺即刻高級咗!
味道正常!

服務唔錯!個個侍應都有笑容!我食一份套餐!餐包都會分一份比肥髀!餐具亦會比肥髀!上雪山時我要求放肥髀面前!侍應會提醒肥髀小心火焰!好細心!地方企理!係坐低傾偈好去處!
焗田螺粒!吸晒香草味
忌廉磨菇湯
西冷牛扒
熱檸茶
火焰雪山
著火了
2014-05-24
10 分鐘 (堂食)
焗田螺粒!吸晒香草味
  • 焗田螺