2018-11-29
依間專門食魚生飯嘅餐廳已經紅左一段時間,出名就在佢啲魚生不但多到完完全全蓋過哂啲飯,有啲仲要瀉到落隻碟到或高到成座山咁⛰😂 影相壯觀啫,唔代表好食㗎嘛,所以就等平日夜晚冇咁多人嘅時間試試佢!-三文魚火山盛丼🌋($128) 依個係咁多丼飯裹面最平嘅一個,而且係🍔覺得cp值較高嘅一個。三文魚厚切一粒粒,起碼唔會太細粒,保留咬口,質素不過不失!而呑拿魚蓉就有啲失望,有啲筋之餘仲切得唔夠蓉,中間仲有舊呑拿魚粒😂😂好影響成個嘅口感。另外仲有三文魚仔同芥末🐙,好欣賞佢哋加左依兩樣嘢,提升左鮮味之餘又令個丼飯更加多元化❤️ 依個價錢食到咁多款嘢都算唔錯!帆立貝三文魚籽盛丼 ($178) 三文魚籽真係多到滿瀉,除此之外,成碗嘢就冇乜特別😂 帆立貝幾新鮮,未未去到話好鮮甜,亦都切得未夠厚身,口感爭左啲!-🍔會建議叫第一個丼飯就可以了,其他嘅價錢偏貴而且材料比轉單一,例如海膽丼,食落會比較膩,除非你真係超鐘意食個樣嘢啦🤷🏽♀️ 順便一提,個到啲麵鼓湯出乎預料哋好飲,幾足料之餘仲幾香肉味!