2024-08-07 960 瀏覽
嘉寶漢堡有三間分店,葵興呢間位置唔係好方便,地鐵站行過嚟要八至十分鐘,但絕對值得一試。葵興呢間嘉寶永遠座無虛席,好多人買外賣,試過見到一架消防車停喺門口,消防員哥哥落車攞咗十幾代外賣,可想而知嘉寶係幾咁受歡迎。我每次都係食烤菇芝牛漢堡,厚實的牛肉食得出係靚嘢,係人手打,入口即化,肉質鮮嫩多汁,配上大啡菇質感豐富,與牛肉完美融合。最後加上半溶的車打芝士,令整個漢堡瞬間升華到另一個層次,視覺與味覺的極致享受。套餐加碼選擇凱撒沙律,清新爽口的沙律配上獨特的凱撒醬,為這個重口味的漢堡帶來清新平衡,一口漢堡,一口沙律,簡直妙不可言。雖然分店位置稍偏,但這絕對不能阻擋我再次回訪的決心。嘉寶漢堡的烤菇芝牛漢堡,無疑是我的心頭好,值得一嚐的美食體驗。