2020-01-23
吃貨小妹中學讀Art時已經好鐘意梵高既作品 早兩年知道1881開左Van Gogh Senses一直想試但未有機會新既一年 小胖男友終於帶左我去體驗一下其實淨係碗碟既精緻程度已經100分 所有野都好似藝術品一樣咁靚 美不勝收餐前麵包有3款 配每人一碟冰凍既海鹽牛油荷蘭小牛肉薄片配油封吞拿魚小牛肉薄片處於剛剛開始熟既狀態 無落太多調味料 加埋帶咸味既油封吞拿魚同水瓜柳一齊食就恰到好處日式昆布柴魚高湯配慢煮鮑魚愈飲愈發現驚喜 唔係味道上既驚喜 而係一路飲落去 慢慢發現既隱藏夜光餐碟又一件藝術品Main course我地一人揀左一款小妹要左香辣蕃薯燉海鮮 有三文魚,蜆,青口魷魚 辣蕃茄海鮮湯既味道好濃郁 蜆肉鮮甜 三文魚好滑小胖男友就揀左另一個main紅燒澳洲羊腱當晚既精選甜品係Chocolate mousse cake 放係調色碟造型既碟上面 非常切合梵高主題 Chocolate mousse cake好味唔太甜 旁邊既紅桑子醬更係小妹杯茶嘆埋小妹精心挑選既 Brulee latte 就為呢一餐fine dining畫上完滿既句號
新既一年 小胖男友終於帶左我去體驗一下
餐前麵包有3款 配每人一碟冰凍既海鹽牛油
荷蘭小牛肉薄片配油封吞拿魚
日式昆布柴魚高湯配慢煮鮑魚
Main course我地一人揀左一款
小胖男友就揀左另一個main紅燒澳洲羊腱
當晚既精選 甜品係Chocolate mousse cake 放係調色碟造型既碟上面 非常切合梵高主題