2024-07-21 309 瀏覽
主打手工意粉漢堡包,包沙律餐湯餐飲。仲有温馨提示快啲食意粉索汁❤️❤️餐廳內充滿日本風情海報同埋音樂,店員企喺外面不斷宣傳,用最原始嘅方式,就係講,睇見都辛苦😢😢店員仲會詳細介紹各樣美食推介,是日餐湯。幫我攞咗個籃擺袋。可以用百達通比錢。今次大約6點3入內,諗到員工先前咁有誠意落力介紹餐廳食物,但入到去都只係得自己一個坐喺角落頭,我即時就諗:「點解一間餐廳嘅員工一路企喺門口一路同行經嘅人宣傳,講到口乾都冇一個途人入嚟試吓,心入面覺得如果因為咁樣間餐廳執笠會好可惜!」之後,店員就介紹咗餐牌上面嘅食物,講吓會用咩汁烹煮,又講吓會有咩款式例如:意粉同漢堡包,另外店員仲介紹咗牆上面有圖畫顯示嘅小食,但係我宛拒咗。最後,我點咗一份D餐,北海道蟹肉特濃蟹膏意粉,連埋是日蘑菇湯,似係黑醋汁嘅沙律,同埋一杯手工冷泡培茶。沙律嘅味道偏酸,幾開胃,果時我喺炎熱嘅室外行到冇乜胃口,但係去到晚飯時間,決定要嚟試一吓我當日想食嘅意粉。食完沙律後,我感覺自己有番啲胃口,蘑菇湯嘅味道偏淡,亦唔會聞到香濃嘅味,幾清新。意粉上面鋪咗一堆蟹肉,食落係濃濃嘅忌廉味,令人上癮,食完一啖再一啖。最後,培茶嘅作用恰到好處,為我豐盛嘅

沙律嘅味道偏酸,幾開胃,果時我喺炎熱嘅室外行到冇乜胃口,但係去到晚飯時間,決定要嚟試一吓我當日想食嘅意粉。食完沙律後,我感覺自己有番啲胃口,蘑菇湯嘅味道偏淡,亦唔會聞到香濃嘅味,幾清新。意粉上面鋪咗一堆蟹肉,食落係濃濃嘅忌廉味,令人上癮,食完一啖再一啖。最後,培茶嘅作用恰到好處,為我豐盛嘅一餐畫下圓滿句號。
2024-07-21
  • 北海道蟹肉特濃蟹膏意粉