2017-06-03
唔係呢頭返工,真係好少去牛頭角同觀塘之間呢個位,今日黎到呢度,係因為行完山想去食阿元來了,點知咁啱無開,已經好攰唔想行,一致同意過黎大大個招牌嘅一心食晚餐。餐廳有啲健康產品賣,最有興趣係淮山麵,不過佢個形態太似公仔麵,唔係我食開白色果隻。叫左三個晚餐,跟餐價錢一百上下,前菜沙律好酸,生果新鮮,羅宋湯幾濃味,湯料有紅蘿蔔同菜,有蕃茄酸味,餐包無咩特別,柚子蜜飲品夠味但細杯左少少,可能我地特別口渴。鮮茄蘆筍燴稻庭烏冬,蕃茄好多,足料,但有d up味,烏冬亦太淋,蘆筍太碎。XO醬炒飯-炒得幾乾身,個調味幾好,有蛋香,份量多。星洲素海鮮炒淮山麵,淮山麵似炒公仔麵的樣同口感,有淡淡咖哩味,素海鮮幾有趣,份量多,但較多油。甜品有千層蛋糕同芝士蛋糕,都好有水準,芝士蛋糕香濃,但硬左少少,難切開。環境似快餐店,但呢度員工好好笑容,好有禮貌,我成日出街食飯,但好少餐廳有呢種咁親切感覺,令人難忘。
XO醬炒飯-炒得幾乾身,個調味幾好,有蛋香,份量多。