2019-01-03
《鮨川》 #食在銅鑼灣 #omakase📍銅鑼灣渣甸街66號亨環17樓-12月真係一個放縱嘅月份😂無限嘅藉口食好野今次黎到銅鑼灣食Omakase 黎個2018年嘅最後衝剌啦!呢間嘅Omakase分左三個價錢 分別係<雲> $1080, <丘>$1380, <川>$1680。我地就揀左<雲>Set, 包括前菜三點,壽司12件,熟食,湯及生果。 另外兩款就會多左d刺身同手卷🔸前菜擺盤相當精緻,先食蛋、再食鴨胸、最後食埋個芝士西京燒。🔹真鯛老實講我原本唔係太鐘意鯛魚嘅肉質 但原來我錯怪左佢 可能係之前食嘅厚d同無咁新鮮🔹左口魚:加左d橙皮 幾清新 🔹油甘魚🔝超好味 好新鮮 好軟熟嘅口感🔹間八:肉質甜美 唔係間間都有得食🔹帆立貝帆立貝夠肥美 加左綠茶葉係面 未試過 但原來都幾夾🔹海膽🔝係鮮甜嘅海膽 大愛,師傅話用左好靚嘅紫菜,要盡快食 我都係拿拿臨影張相快d品嚐啦🔸燒蠔🔝加左芥末 好好好味 第一次食呢個配搭 好多汁 蠔夠creamy 好味!🔹赤貝:幾爽口 唔錯🔹三文魚籽上面係黑子 昆布製會甜d 三文魚籽粒粒都好大粒好鮮甜 🔹牡丹蝦
📍銅鑼灣渣甸街66號亨環17樓
上面係黑子 昆布製會甜d 三文魚籽粒粒都好大粒好鮮甜
🔹牡丹蝦:幾大隻又厚肉
🔹新鮮鯖魚:估唔到咁清甜
🔹拖羅🔝
超肥美接近入口即溶🤤 encore encore!
🔸蜆清湯
食完咁多壽司飲返碗湯就岩岩好啦 幾清幾好飲