2011-02-10 48 瀏覽
食完韓點再行多陣,就去Susu上堂講過話:「勁滑勁香勁滑囉好唔好?」嘅雞蛋仔店到食野喇!Susu話平時去食有好多人排隊,今日好彩去果陣唔多人,如果唔係,真係等到天黑都未食到:$因為有少少飽嘅關係,我同Angel Lam就share一件格仔餅食;Susu就自己食佢講果件「勁滑勁香勁滑」嘅pancake.我同左老闆娘講話要朱古力味格仔餅,跟住佢再轉述比老闆聽,不過佢整錯左原味比我.我同老闆講番話想要朱古力味,佢話:「算啦!唔收多你一蚊!我比多d朱古力醬你!」然後老闆就搵左罐未開過嘅朱古力醬黎,呢d咪叫轉數快囉xd 老闆話今日有好多人上網睇左食評之後就黎呢到食,問我地係唔係,我地話係Susu推介先黎.跟住我地就一路等老闆娘整好d野食,一路同老闆傾計喇.佢講野仲幾搞笑,而且好有禮貌件格仔餅外皮不算脆,但裡面好鬆軟,仲好香蛋味.而且佢加左好多朱古力醬,真係好香,好好味其實一間鋪頭仔喺同一個地點開左廿幾年真係唔容易,可能因為佢d雞蛋仔同格仔餅仲有pancake真係好好味,或這同佢地咁親切嘅服務態度有關

格仔餅

2011-02-09
8 分鐘 (外賣自取)
格仔餅